10 shenja të dështimit kardiak që nuk duhet të neglizhoni, sipas kardiologëve

Arresti kardiak ndodh kur ndjejmë nje dhimbje të fortë dhe të befasishme në kraharor dhe që gradualisht transferohet përgjatë trupit tonë deri te duart. Por ekzistojnë shenja paralajmëruese që lidhen me sistemin kardiovaskular të cilat i kemi anashkaluar dhe nuk i kemi identifikuar si të lidhura me zemrën. Ndryshe nga arresti kardiak, dështimi ose avaria e zemrës ndodh gradualisht dhe njerëzit e keqkuptojnë me simptoma të tjera si lodhje fizike ose mostretje të ushqimit.  Robert Greenfield, M.D., kardiolog në MemorialCare Heart & Vascular Institute, Fountain Valley, Calif thotë: “Sa më…

Lexo më tepër