Raporti i Këshillit të Europës për median alarmon për fundosjen e fjalës së lirë në Shqipëri

Raporti vjetor i Platformës së Këshillit të Europës për të Promovuar dhe Mbrojtur Gazetarinë dhe Sigurinë e Gazetarëve (2020), ka shpalosur problematikat dhe sulmet e shumta ndaj gazetarëve në Shqipëri. Në raport identifikohen tentativa për censurë online, mbyllja e emisioneve “Të Paekspozuarit” dhe “A Show” si edhe shpifjet ndaj gazetarëve dhe fushatat linçuese ndaj tyre. Pjesë nga Raporti: 34 alarme në 11 vende në lidhje me dhunën kundër ose pengimin e gazetarëve gjatë protestave, tubimeve dhe ngjarjeve të tjera publike.  Ato përfshijnë sulme fizike ndaj gazetarëve, shkatërrim të pajisjeve profesionale dhe arrestime…

Lexo më tepër