Kronologjia: Si George Floyd humbi jetën në Mineapolis (Video)

Më 25 Maj në Mineapolis shtetasi afrikanoamerikan George Floyd u pa i arrestuar në pranga nga një polic i cili mbante gjurin e tij mbi qafën e Floyd për mbi 8 minuta. Floyd 46 vjeç dyshohej se ka qarkulluar një kartëmonedhë 20$ fallco. Ai u gjend pa ndjenja kur mbërriti ambulanca, dhe u shpall i vdekur disa orë më vonë. Zemërimi i qytetarëve ka qenë i menjëhershëm në Mineapolis, ku protestuesit i vunë zjarrin ndërtesave në disa qytete të këtij shteti. Oficeri i policisë u shkarkua dhe mbi të rëndojnë…

Lexo më tepër