Kina kompleton sistemin e saj te navigimit

Ne dhjetor Kina leshoj ne orbit dy satelitet e saj duke permbushur endrren e saj per nje sistem navigimi satelitor te pavarur nga sistemi Amerikan GPS dhe ai Rus Glonass. Behet fjale pikerisht per sistemin Beidou Navigation Satellite System dhe kina keshtu ka krijuar pavarsine e saj dhe pregatitet te mbroj interesat e veta politike dhe ekonomike kunder shteteve te bashkuara tani kur lufta tregtare midis dy vendeve eshte tensionuar

Rreth 70% te celulareve ne tregun kinez e suportojn kete sistem tashme dhe pritet qe mbi 120 kompani te tjera ta integrojne ne produktet e tyre, sistemi pritet te jet funksional nga mesi i vitit 2020.

Mund të ju interesojnë

Leave a Comment