Foto te rralla, protesta e ’91

Thirrja e sindikatave të pavarura më 19 shkurt 1991, për protestë masive nëse nuk plotësoheshin kushtet e studentëve të Universitetit të Tiranës, (28 vjet më vonë – historia duket sikur përsërit vetveten) do shënonte fillimin e demonstrimeve më të mëdha antikomuniste në Shqipëri. Një ditë më vonë kryeqyteti do të kthehej në një shesh beteje dhe në rrugë dolën tanket. Turma ishte nisur për te Blloku i udhëheqjes komuniste, por u zmbraps edhe pas thirrjeve të arkeologut Neritan Ceka. Kjo nuk i ndaloi protestuesit, të bënin atë që shumica as…

Lexo më tepër